PostHeaderIcon Medisch/inentingen

Ook de kat die bijzondere aandacht nodig heeft in verband met bijv. ziekte is bij ons aan het juiste adres. Als u zorgt voor voldoende medicijnen en een korte instructie zorgen wij ervoor dat uw kat zijn medicijnen op tijd toegediend krijgt.

Wij willen graag dat uw kat, maar ook de andere bezoekers ons gezond weer verlaten. Daarom stellen wij de volgende voorwaarden aan de entingen:

Kattenziekte: minimaal 3 weken en maximaal 2 jaar oud

Niesziekte: minimaal 3 weken en maximaal 1 jaar oud

Bordetella: ter beoordeling van uw eigen dierenarts. Let er wel op dat een bordetella enting niet tegelijkertijd met de reguliere enting gegeven wordt omdat een kat juist dan vaak ziekteverschijnselen vertoont en andere katten kan besmetten.

Wij accepteren ook een geldige titerbepaling.

Als uw kat niet goed geënt is of u kunt het inentingspaspoort of een verklaring van de dierenarts niet overleggen dan kunnen wij uw kat niet opnemen.

Het paspoort van uw kat blijft tijdens het verblijf op ons kattenpension. Dit is een wettelijke verplichting. Vergeet u het vaccinatiebewijs dan mogen wij wettelijk uw kat niet opnemen, wij riskeren een boete van 1500 euro! Dus het verzoek aan u, denk aan het vaccinatiebewijs. U kunt dit ook digitaal naar ons toesturen. Fotografeer in dat geval de Naam, het chipnummer en de laatste vaccinatie van uw kat. Dan slaan wij dit digitaal op in ons softwaresysteem

Niesziekte en of andere virussen

Niesziekte onder katten waar meerdere katten bij elkaar in een groep leven komt voor. Niesziekte is een besmettelijk virus dat via neusuitvloeing van de ene kat naar de andere kat wordt overgedragen. Ondanks de vaccinaties die wij eisen kan een kat toch ziek worden. Meestal komt dit door verminderde weerstand, bijvoorbeeld door een te laat gegeven inenting of een medische behandeling kort voor verblijf. Ook de stress van gezinsleden voor bijvoorbeeld een vakantie kan leiden tot verminderde weerstand waardoor uw kat extra vatbaar kan zijn. Als uw kat een goede weerstand heeft en er geen bacteriële infectie optreed zal uw kat snel weer herstellen. Wordt uw kat sloom, krijgt hij groene neusuitvloeing (dikke groene snot) koorts of is hij apatisch? Neem dan contact op met uw dierenarts, hij zal uw kat onderzoeken en in de meeste gevallen een antibioticakuur voorschrijven waarna uw kat snel weer opknapt.

LET OP: Bijzonder opmerking mbt de maanden juli en augustus. Heeft uw kat een medische behandeling nodig? Zorg er dan voor dat dit op tijd, minimaal 4 tot 6 weken voor het verblijf in ons pension plaats vindt. U kunt dan zelf zorgen voor het toedienen van medicatie en uw kat kan in zijn vertrouwde omgeving herstellen. Stress zorgt bij een kat voor verminderde weerstand. Dus een behandeling of te late inenting gecombineerd met de nieuwe situatie in ons verblijf kan leiden tot verhoogde vatbaarheid voor bijv. niesziekte. Dit willen wij graag voorkomen. Heeft u een speciale reden om uw kat bij ons te laten revalideren? Of wordt u geconfronteerd met een spoedgeval? Dan denken we natuurlijk graag met u mee, neem in dat geval even telefonisch contact op.